30 Mayıs 2010 Pazar

Pişman olmayacağınız bir düğün


Düğün için ne kadar bütçe ayırdınız? Tüm hesaplamaları ve olası detayları eklemeyi de ihmal etmediniz değilmi? Acil durumlarda 'b' planınız hazır mı?

Herkes hayal ettiği gibi bir düğünle "evet" demek ister.


Kimi lüks bir otelin görkemli balo salonunda, kimi havuz başındaki kusursuz bir organizasyonla, kimi küçük ama sade bir davetle, kimi ise nikah dairesinde evlenmek ister. Ortak nokta ise, o günün iyi planlanmış olması ve mutluluğa atılan ilk adımda keyifli zaman geçirmek isteğidir.

Düğünler söz konusu olduğunda, bir telaş sarar evlenecek çiftleri. Özellikle alışverişlerle birlikte beklenmedik harcamalar da başlar. Düğün günü hazırlığına, bakım, takı, çeyiz gibi yan harcamalar hatta bir de yeni evin alışverişi eklenince tahmini bütçenin sınırları aşılır ve çoğu zaman olan balayına olur. Hayal ettiğiniz herşeyi gerçekleştirebilmek için doğru bir planlama yapıp gerçekçi bir bütçe oluşturmalısınız. Ve mutlaka bütçenize sadık kalmalısınız. Devamı için başlığa tıklayın..

Düğün bütçesinin iyi hesap edin
Artık çiftler, evlilik hazırlıkları sırasında planlı ve detaycı olmayı tercih ediyorlar. Düğünlerinin hayallerindeki gibi olmasını, o günü yıllar sonra da keyifle hatırlamak istiyorlar. Yapılan araştırmalar, çiftlerin %20’sinin profesyonel organizasyon desteği almayı; %55’inin evlendirme dairelerini; %10’unun küçük ev partilerini; %7’sinin ise alışılmışın dışında, çılgın kutlamaları seçtiğini gösteriyor. Çiftlerin %8’i ise, yıldırım nikahıyla evlenmeyi tercih ediyor... Tabii, istenilen düğüne göre harcanan rakam da değişiyor.

Toplam maliyetin artması ya da azalması yapılan tercihe göre belirleniyor. Ayrıca bütçe hesaplamalarının yanı sıra damat adaylarını tedirgin eden önemli bir de ayrıntı var! Gelinin kalbini fethedecek tektaş yüzükler. Günümüz vitrinleri bu küçük ama pahada büyük ayrıntı için sınırsız seçenek sunuyor. Hem de çeşitli ödeme kolaylıkları ile birlikte. Düğün hazırlıklarının geçici detaylardan oluştuğu ama nişan yüzüğünün ömür boyu taşındığı düşünülecek olursa bir tektaşın harcamalardaki yerini hemen ayırmak gerekir.

Gelinlik , damatlık
Kadınların çoğu yaşamlarının bu en özel gününde, rüya gibi bir gelinliğin içinde masal prenseslerini andırmayı ve hayatlarında bir kez de olsa gelinlik giymeyi istiyor. Kimi kabarık eteğiyle dantel ve işlemelerle süslü klasik prenses görünümünü, kimi son derece iddialı bir tarzı, kimi ise sade ama uçuşan bir modeli seçiyor. Damatların %48’i klasik modellerden vazgeçmezken, % 52’si günün modasına uygun, kimi zaman avantgard olarak nitelendirilebilen çizgileri tercih ediyor. Özel tasarımların yanı sıra ithal üretimler, aksesuarlar ve kumaşlar gelinlik ve damatlık fiyatlarında sürpriz rakamlar çıkarabiliyor karşınıza.

0 yorum:

Yorum Gönder