30 Mayıs 2010 Pazar

Evliliğe hazır mısınız?


EVLİLİĞE HAZIR MISINIZ?


“Evliliğe hazır mısınız?” sorusunun yanıtı tam olarak kimsenin verebileceği bir cevap değildir.Ama evliliğe hazır olmadığınızı gösteren bazı ön göstergeler çok net olarak mevcuttur.

Öncelikle birey olarak sadece fiziksel ve duygusal çekicilik üzerine bir evlilik oluşuyorsa bu hazırlıksızlığın bir göstergesidir.Bir evliliği ancak geçici olarak bu değerler üzerine kurabilirsiniz. Geçici olarak bir mutluluk yaşamak bir çok insan için çok çekici olmasına rağmen uzun planda da çok acı çektirici olmaktadır.

İkinci olarak “bireysel olarak hazır mıyız?”
sorusunun cevabı önemlidir. Yani bağımsız olarak yaşantımızı oluşturabiliyo rmuyuz? Bunun denemelerini yaptık mı? Devamı için başlığa tıklayın


Kendi başımıza inisyatif kullanıp kendi başımıza problemleri çözebiliyor muyuz? Yoksa halen problem çözmede başkalarına bağımlı bir çizgide mi yürüyoruz? Bireysel olarak bazı çözümleri halen başkalarından bekliyorsak bu çok da evliliğe hazır olduğumuzu göstermez.

Üçüncü olarak, beklentilerimizle hayallerimiz birbirine ne kadar yakın?

Beklentilerimiz tamamen hayallerle şekilleniyorsa yakın planda hayal kırıklıkları bizi bekliyor olabilir. Yaşamlarımız artık parasız olmuyorsa da tek başına para ile de yürümemektedir.Bütün değerleri para üzerine kurarsak parasızlık bir değersizlik duygusu oluşturacak bu da bir çatışmaya götürecektir.

Evleneceğiniz insanın ve ailesinin sorunlarının ne kadar yoğun olduğunu danıştınız mı?
Bazı sorunlar çözülemeyebilir çözülse de bu sizin mutlu evliliğinizi mutsuzluğa döndürebilir. O zaman da çözüm zamanında yapılmazsa sizin için bir anlam ifade etmez.

İyi eş bulmak her zaman zordur. Ama iyi eş öncelikle iyi insan temellerinden çıkacaktır. Güvenilir ve güvendiğiniz bir insanla evliliğe hazır olabilirsiniz .Aldatmayı yaşam tarzı olarak belirlemiş insanlarla hiçbir şeye hazır olamazsınız. Size sunulan geçici iyilik hallerini iyi sorgulamanız gerekir.
Tüm bunları elbette terse çevirip karşınızdaki insanın sizin için sorgulamasını da isteyin.
Tüm bunlara özen göstermeyenlerde evlenebilirler. Ancak evlilik insanların mutluluk ve güven aradığı bir kurum olduğu için bu beklentilerine uzun planda çok da karşılık alamayabilirler. Bu da mutlu sizi sürekli şikayet eden mutsuz siz haline getirebilir.

Doc. Dr. Armağan Y. Samancı

0 yorum:

Yorum Gönder