24 Mayıs 2010 Pazartesi

Düğün menüleri




 


Düğün davetlerinde en önemli nokta tabiki ikramlıklardır. Düğün menüsü belirlenirken düğünün yapılacağı alan ve imkanlar çok önemlidir. Bütçenize göre bir menü oluşturmak ülkemiz şartlarında oldukça zor ama imkansız değil. Düğünü yapacağınız yerde genellikle belirli bütçelerde hazırlanmış menüler vardır, yoksa dışarıdan bir catering firması ile anlaşmanız gerebilir. Son zamanlarda garsonların arada koşuşturduğu düğünler yerine ara sıcak ve soğuk menülerden oluşan açık büfeler hem cebe hem de göze hitap etmektedir. Bu şekildeki davetlerde yemek saati kavramı olmadığı için düğün bitene kadar ikramlıklar servise açık olur. Düğün açık menüleri yerleşim olarak bölümlere ayrılır.

Soğuk büfe'de peynir çeşitleri, soğuk et, füme ve pastırmalı tarifler, zeytin yağlılar ve soğuk kızartmalar bulunur.

Sıcak büfede börek çeşitleri, mini pizzalar, sebze soteler, fırında et yemekleri, pilavlar,krepler bulunur

Salata büfesinde her çeşit salata ve sosları

Tatlı büfesinde çikolatalı soslu şantili kuplar, kazandibi , profiterol  ve mevsim meyveleri

İçecek büfesinde ise arzu edilen içeceği hazırlayacak görevli ile beraber alkollü ve alkolsüz içecekler ve kokteyler servis edilir...







0 yorum:

Yorum Gönder