17 Mayıs 2010 Pazartesi

Gelin başı nasıl yapılır ?

Gelin başı yapılırken kimi zaman farklı tarzlar ortaya çıksada herzaman favori olan yöntemlere birkaç ilave ile çok güzel  modellemeler yapılabilmekte.

Bu yıl gelin başlarında yarım topuzlar, çiçekli tokalar, taşlı taç ve tokalar aksesuar olarak kullanılmakta ve oldukça da şık durmakta. Bu sene duvaklardasadelik hakimken kolay takıp çıkarılabilen modeller sayesinde gelinler rahat ettiriliyor.Duvak yalnızca nikah töreninde geleneklsel olarak kullanılıyor.

Gelin başı yapılırken saçların rengi, boyu ve tene uyumu göz önünde bulunarak değişik tiplerde saç düzenlemeleri yapılmakta.Düğünün açık hava veya salon gibi yerlerde yapılacak olması, mutlaka kuaföre bildirilmeli ve bu duruma uygun bir gelin başı modeli istenmelidir.

Duvak kullanılacak gelin başlarında da uzun saç için duvak toka yardımı ile saça tutturularak istenen saç modeli rahatlıkla denenebilir.

Kısa saçlarda gelin başı yapılırken eğer gelin isterse saçlara kaynak yapılabiliyor ya da çıtçıtlı postişlerle uzatma yapılabiliyor.Tüm bu işlemler biraz masraflı olması sebebi ile tercih edilme sorunu ortaya çıkarsa kısa saçlara çiçekli taç modelleri ve topuz yapımı taşlı tokalarla mümkün olabilmekte..

0 yorum:

Yorum Gönder