26 Mayıs 2010 Çarşamba

Gelin Arabası Süslemeleri

Gelin arabası düğünlerin finaline giden yolda göze batan en önemli unsurlarsdan biridir. Yöresel düğünlerde günler hatta aylar öncesinden gelin arabasının hangi araba olacağına karar verilir.Arabası olanlar için bu kolay bir detaydır ancak arabası olmayanlar için kimi zaman kabusa dönüşebilir.

Halk arasında yaşıyorsanız ve gelin arabası süsleyecekseniz işinizi kendinizde halledebilir ya da bu işlerde artık tecrubeli hale gelmiş olan kırtasiyecilerden süsleme malzemesini alabilirsiniz. Ya da vaktiniz varsa artık büyük hipermarketlerde süsleme ile ilgili dünya kadar malzeme bulabilirsiniz. Bunun için rengaren grapon kağıtları, kurdelalar ve hazır yazılar bulabilirsiniz.

Gelin arabası seçimine gelince;
Gelin arabası olarak, otomobil, kamyon, motosiklet, fayton kullananları gördük. Sizde arabanız yoksa ve bu iş için aklınızdan geçen eş dost arabasıda bulunmuyorsa kiralama servislerinden bir günlük dudak uçuklatan bir araç kiralayabilirsiniz.Hatta rica ederseniz şoförü ile birlikte de alabilirsiniz.Ya da resimde görüldüğü gibi çılgın fikirleri partnerinizle düşünüp ortaya çıkarabilirsiniz.UNUTMAYIN BU ANLAR HAYATINIZDA BEKLİDE BİR DEFA YAŞANACAK...

Klasik seviyorsanız üstü açık eski arabalardan geniş ferah yayla gibi bir aracı da düşünebilirsiniz.Herkesin yaptığından değişik bir düğün, hatırda kalan detaylar istiyorsanız fayton süsletebilir ve kiralayabilirsiniz.

Gelin arabası süslerken kimi yörelerde araç süslendikten sonra araç üzerine gelinlik giymiş bebekler kullanılır.İşini son günlere bırakanlardansanız Gelin Arabası süsleme malzemelerini mutlaka önceden temin etmeye bakın.

0 yorum:

Yorum Gönder