Resmi nikah işlemleri için neler yapılması gerekir? Bu konuda size en geniş bilgiyi mutlaka bağlı olduğunuz belediye verecektir. Fakat Resmi nikah işlemleri için istenen belgeleri hazırlamak isterseniz nelere ihtiyaç duyacağınızn bir listesini yaptık.
İlk olarak başvurduğunuz nikah dairesinden alacağınız evlilik beyannamesini dolduracaksınız. Bir nüshası fotoğraflı olacak ve muhtarlıkta onaylatılacak.
Muhtarlıktan fotoğraflı olarak nüfus cüzdan örneği ve ikametgâh belgesi alınacak.. Kimliğiniz aslı ve fotokopisi gerekli Evlenecek çiftlerden birisi ya da her ikisi de Yabancı ise kendi konsolosluklarından onaylı doğum belgesi almaları isteniyor.
Kayıtlı olduğunuz nüfus müdürlüğünden medeni durumunuzu gösteren belge almanız gerekli Kadınlar boşanma ve ya eşlerinin ölüm durumunda 10 ay boyunca evlenemiyorlar. Eğer hemen evlenmek isteniyorsa Sulh Hukuk Hakimliği'nden iddet kararı ve boşanma ilamı almak gerek.
Evlenebilmek için AİDS, bulaşıcı hastalık taraması ve kan grubu testleri yaptırıp sağlık raporu almak gerek bunun için özel prosedür uygulanıyor. Bu raporu almak için Belediye Başhekimliği, Hükümet Tabipliği ve Sağlık Ocaklarına gidebilirsiniz raporun fotoğraflı olması şart.
Yaşınız 18'den küçük ise, anne babanızın onayı olduğuna dair noter tasdikli belge başvuru belgelerine eklenecek.
Uluslararası Evlenme Cüzdanı, evlendirme müdürlüğünden alınabiliyor bu belge içinde 3 er adet fotoğraf isteniyor.
Başvuru saatleri 08:30-11:00.arasında yapılıyor. Defter ücreti 30 TL, Nikah ücretleri ilçelere göre 50-200 TL. arasında değişebiliyor.. Bazı nikah dairelerinde hafta içi kıyılan nikahlar ücretsiz. Haftasonu kıyılacak nikahlar için ekstra ücret talep ediliyor bu fiyatlar nikah dairesine göre değişiyor. Nikah dairesinde kıyılacak nikahlarda genelde anlaşmalı fotoğrafçılar var pek çoğu fotoğraf makinası sokulmasına izin vermiyor.
0 yorum:
Yorum Gönder