6 Haziran 2010 Pazar

Gelin başı tüyoları






Her gelin adayı, hayatının belki de bu en özel gününde bir prensesler kadar güzel olmayı ister. Öyle olacağınıza hiç şüphe yok; kendinizi uzman ellere bıraktığınız sürece... Alışveriş koşuşturmacası, düzenlemeler, provalar derken düğün hazırlıklarında son aşamaya gelindi. Tüm gelinler için gelinliğin dışında seçilecek saç modeli de en önemli detaylar arasındadır. Gelin başı tasarımı yapmak her kuaförün harcı değildir. Sonrasında büyük pişmanlıklar yaşamamak için, bu konuda işinin uzmanı olan bir kuaför seçmelisiniz. Eğer istediğiniz gibi bir saç modeli uygulanmazsa, siz bütün gece bunun rahatsızlığını duyarsınız ve en güzel gününüz de zehir olabilir. Sorun yaşamamak için düğün öncesi birçok model üzerinde düşünebilir hatta denemelerini yapabilirsiniz. Son dakikaya kadar bekleyip de istemediğiniz bir saç şekli ile düğününüze başlamak istemezsiniz. Hayatta bir kez olacak ve resimlerinizde bir ömür boyu sizle yaşayacak olan düğününüzde mükemmel görünmek her şeyden daha değerli olsa gerek. "Tanıdık" laflarına aldırmadan o en güzel gününüzde sanatını size en iyi şekilde yansıtacak olan kuaförü seçin.

Karar verdiğiniz kuaförle düğün gününden on veya on beş gün önce görüşüp randevu almayı unutmayın. Kuaförünüze nasıl bir saç modeli istediğinizi doğru bir şekilde anlatmak ve kuaförün anladığından emin olmak da çok önemli. Ancak gelin saçı için kafanızda tasarladığınız model, uygulamadan sonra hiç hoşunuza gitmeyebilir. Bu yüzden kuaförün önereceği, size daha çok yakışacak başka bir modele de açık olun.



Düğününüzden bir gün önce kuaförünüze mutlaka bir deneme saçı yaptırın. Aksi takdirde düğün gününün sıkışıklığı içinde, saçınıza uygulanan model size yakışmazsa farklı bir model denemeye zamanınız kalmayabilir. Kuaföre giderken, duvağınızı ve saç aksesuarlarınızı yanınıza almalısınız, aksesuara uygun saç modellerinden birini seçeceğinize göre bu modelleri kuaförünüzle görüşebilir hatta en doğru en uygun model seçimi için gelinliğinizin ve takılarınızın fotoğraflarını da gösterebilirsiniz. Genelde klasik gelin başı topuz şeklinde yapılır ama siz klasik görünüm istemeyebilirsiniz. Ayrıca gelinlikle birlikte düğünün nerede yapılacağı da uygulanacak saç modeli seçiminde önemlidir. Saçlarınız kısaysa aksesuarlarla saçlarınızı renklendirebilir, çok şirin ve canlı görünümler verebilirsiniz. Balo salonundaki düğünlerde topuz bir model şık bir taç ile tamamlanabilirken, kır düğünlerinde açık saçlarda serpme minik çiçekler çok hoş görünüm sergileyebilir. Saçlarınızın uzun ya da kısa olması çok da önemli değil, sonuçta uygulanacak model size çok farklı bir görünüm hem de şıklık verecektir. Yalnız öncelikle yüz tipinizi belirleyip ona uygun modeli yaptırmak istemelisiniz. Kuaförünüz ile bu konuda uzun uzun görüşüp fikirlerini alarak istediğiniz modeli de değerlendirebilirsiniz. Toplu gelinlerin yüzünü ince göstermek için yüze yanlardan ve kulak arkasından saçlar çıkarılabilir. İnce uzun yüz tipiniz varsa yüzünüze bir tutam saç düşürülerek yapılmış topuzlar uygun olmayabilir. Gelinliğinizi kuaförde giymek iyi bir tercihtir. Bu arada saçınızın düğün süresince bozulmayacağı konusunda da kuaförünüzden garanti isteyin. Tabii kuaförünüzde iyi bir makyöz de bulunmalıdır. Randevu alırken kesinlikle toleranslı davranın. İşinizin bitmesi muhakkak uzayacaktır!

Bu en özel gününüzde doğru ellerden çıkmış bir saç ile gecenizi huzur içinde doyasıya mutlulukla yaşayabilirsiniz. İleride bu günü size hatırlatacak olan fotoğraflara da yansıyacak olan ve tüm misafirlerinizin bugüne kadar gördüğü, en güzel gelin siz olacaksınız.

BAZI ÖNEMLİ TÜYOLAR

• Kuaförünüzden 10 - 15 gün önceden randevunuzu alın.
• Kuaförünüzle düğün gününden bir gün önce görüşüp randevunuzu netleştirin.
• Kuaförünüze gelinlikçinizden aldığınız aksesuarları götürün.
• Gerekiyorsa önceden bir deneme saçı yaptırmayı tercih edebilirsiniz.
• Kuafördeki işinizin ne kadar süreceğiyle ilgili programı önceden düzenleyin.
• Kuaförünüzde gelinliğinizi giyebileceğiniz uygun bir yer olmalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder