6 Haziran 2010 Pazar

Gelin Ayakkabısı

Gelin ayakkabısı deyip geçmeyin! Genelde küçücük bir detay gibi gözükse de düğün gecenizde, yüzünüzdeki mutlu gülücükleri doğrudan etkileyecektir.

Gelin ayakkabıları da en az gelinlik kadar önem taşıyor. Çünkü ayakkabılar gelinliğin güzelliğini ve şıklığını tamamlıyor. Üstelik düğün günü başrolde olan gelinin rahatlığı açısından da ayakkabıların ciddiye alınması gerekiyor. Düğün günü, tebrikleri ayakta kabul edeceğinizi, dans edeceğinizi, kuaföre, stüdyoya bu ayakkabılarla koşturacağınızı düşünürsek ayakkabı seçiminin de ne kadar önemli olduğu ortaya çıkar. Gelin ayakkabısı sizi bütün gece rahat ettirecek bir ayakkabı olmalıdır. Genelde, ayakta, hatta dans ediyor olacağınızı düşünürsek giyerken hareket zorluğu olmayan ve sizi yormayacak bir model seçmelisiniz. Topuklu ayakkabı giymek tabi ki şart değil ancak topuklu ayakkabının verdiği havayı diğer hiçbir modelin vermeyeceği kesin olduğu için, topuklu bir modelle törene başlayabilir daha sonra yanınızda getirdiğiniz yedek ayakkabı ile ayağınızdaki modeli değiştirebilirsiniz. Ayrıca Ayakkabınızın topuğuna karar verirken damat adayının boyunu da hesaba katmayı ihmal etmeyin. Aranızda epey boy farkı varsa sorun yok ama o sizden birkaç santim uzunsa, yüksek topuklu ayakkabıyla ondan uzun görünebilirsiniz. Bu durum da pek tercih edilen bir durum değildir.


Ayakkabınızı asla esner düşüncesiyle almayın. Ayakkabı seçerken ayakların akşam saatlerine doğru şiştiğini unutmayın. Ayakkabınızı çorapsız giymemenizi öneririz ama çorapsız giyecekseniz pudralamanız tavsiye ederiz. Daha önce hiç giymediğiniz bir modeli bu gecede denemeyin. Rahat ve yumuşak derili bir ayakkabıyı almanızı ve düğün gecenizden bir hafta kadar önce giyerek rahatlık testi yapmanızı öneriyoruz. Sonuçta en mutlu gecenizde bütün gece sizi taşıyacaklar ve sizle dans edecekler!

Ayakkabınız gelinlik modelinizle de uyumlu olmalı. Örneğin sade bir gelinlik giyecekseniz, çok gösterişli, taşlı bir ayakkabı pek uygun olmaz. Bu arada ayakkabınızı özel de yaptırabilirsiniz ya da bazı değişiklikler yapılmasını rica edebilirsiniz. Örneğin eğer gelinliğinizin üzerinde işlemeler ve taşlar varsa, ayakkabılarınızı da aynı taşlarla süsletebilirsiniz. Diğer bir alternatif de ayakkabılarınızı gelinliğinizin kumaşıyla kaplatmaktır. Özellikle gelinliğiniz için bu sezon çok moda olan, kırık beyaz ya da krem gibi renkleri seçtiyseniz bu renklerde ayakkabı bulmakta zorlanacağınızdan, kumaş kaplatmak oldukça iyi bir çözümdür.

“Nasıl olsa gelinliğim çok uzun, altından ayakkabılarım görünmez” diye düşünerek ayakkabı seçimini aceleye getirmeyin. Gelinliğiniz ne kadar uzun olursa olsun, yürürken ya da dans ederken ayakkabılarınız görünür. Bu yüzden şık bir ayakkabı seçmeye özen gösterin. Provalarınızdan önce ayakkabınızın modeline tam olarak karar vermeseniz bile ne yükseklikte bir topuk istediğinizi belirlemeniz gerekiyor. Gelinlik provalarında da bu yükseklikte topuğu olan bir ayakkabı giymeniz, düğünde gelinliğin boyuyla ilgili sürpriz yaşamanızı engeller.

Bu arada gelin odasında bekar arkadaşlarınız adlarını ayakkabınızın altına yazdırmak için kuyruk olmuşlardır bile. Törenin sonunda ismi silinmiş olan kişilere müjdeyi verebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder